4 VOORDELEN VAN VIDEO VOOR INTERNE COMMUNICATIE

06 Mar 2024 – 3 min. leestijd – door Sharon
share this article:

Interne communicatie is van cruciaal belang voor elk bedrijf, het helpt bij het creëren van een efficiënte en effectieve werkomgeving. En als er één manier is om interne communicatie te verbeteren, dan is het wel door middel van video. Video is een visueel medium en kan veel efficiënter zijn dan tekst of beeld als het gaat om het overbrengen van informatie. Benieuwd naar alle voordelen? Lees dan verder…

1# GEMAKKELIJK TE CONSUMEREN.

Video’s zijn gemakkelijk te consumeren. Werknemers hebben vaak weinig tijd en zijn vaak overweldigd door tekstuele informatie. Medewerkers zijn ook bereid om meer tijd te investeren in het bekijken van een video dan in het lezen van een tekst of een e-mail. Video kan worden bekeken op elk moment en op elke plaats, waardoor het gemakkelijker is om belangrijke informatie te consumeren. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren via interne communicatiekanalen, zoals intranet, webcasts of sociale media.

2# DE KRACHT VAN HERHALING.

Video kan ook worden ingezet voor training en ontwikkeling. Denk hierbij aan instructievideo’s die stapsgewijs uitleg bieden over hoe een bepaalde taak moet worden uitgevoerd. Dit kan notities en trainingssessies vervangen, wat tijd en kosten bespaart. Bovendien biedt video een consistente en herhaalbare manier van leren, waardoor medewerkers hun vaardigheden en kennis kunnen blijven ontwikkelen en een training of opleiding sneller volgen.

3# EMOTIE OVERBRENGEN. 

De manier waarop mensen informatie opnemen en verwerken, is sterk verbonden met onze zintuigen. Video combineert beelden, geluid en tekst tot een verhalende ervaring die de kijker meeneemt op een reis door de boodschap en de informatie.  Video’s zijn emotioneel rijker en kunnen emoties overbrengen zoals enthousiasme, empathie en humor, wat helpt om de boodschap beter te verankeren. Dit maakt video bij uitstek geschikt om complexe informatie toegankelijk te maken en betrokkenheid te creëren bij medewerkers.

Wist je dat: Wij mensen tussen de 80% en 90% onthouden van wat we gezien hebben. Visuele content wordt beter opgeslagen in ons brein dan tekst maar ook geluid. Wij zijn daarom ook benieuwd wat jij straks nog onthouden hebt van ons blog;)

4# PERSOONLIJK EN INFORMEEL.

Video biedt de mogelijkheid om een boodschap authentiek en persoonlijk over te brengen. Een directeur die een videobericht opneemt, is in staat om op een informele en persoonlijke manier te communiceren met zijn medewerkers. Dit maakt de boodschap niet alleen interessanter, maar ook menselijker. Daarnaast kan video een gevoel van verbinding creëren tussen wat kan bijdragen aan de betrokkenheid van medewerkers bij het bedrijf. Hierdoor kan je werknemers meer betrokken maken bij het bedrijf, wat leidt tot een betere teamgeest en een groter gevoel van loyaliteit.

Tot slot kan video fungeren als een brug tussen verschillende afdelingen en teams binnen een organisatie. Door middel van video’s die worden gedeeld via interne communicatiekanalen, kunnen medewerkers op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen andere afdelingen. Dit kan de samenwerking binnen de organisatie bevorderen en helpen bij het oplossen van problemen en uitdagingen.

CONCLUSIE: 

Video is een krachtig middel voor interne communicatie. Het biedt een experience die aansluit bij de manier waarop mensen informatie opnemen en verwerken. Door middel van video kunnen complexe informatie en boodschappen op een toegankelijke manier worden overgebracht. Video biedt de mogelijkheid om een boodschap authentiek en persoonlijk over te brengen, wat kan bijdragen aan de betrokkenheid en loyaliteit van medewerkers. Video kan ook worden ingezet voor training en ontwikkeling, het delen van cultuur en waarden en als brug tussen verschillende afdelingen en teams binnen een organisatie. Met al deze voordelen, is het geen wonder dat video steeds vaker wordt ingezet als een belangrijk element van interne communicatie.

Wil jij ook video inzetten voor de interne communicatie van jouw bedrijf?
Neem contact op voor de mogelijkheden.

blog

MORE NEWS

1 2
alon israeli
Concept | Creatief | Director of Photography

OFFERTE AANVRAGEN VOOR JOUW PROJECT?

Heb je een nieuw project in gedachten en wil je brainstormen over de mogelijkheden?Bij OAKWISE denken wij vrijblijvend met je mee. Vraag een offerte aan en wij nemen contact met je op

Offerte aanvragen